ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr
                                                                                                                                                   Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

                                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«XROMA ΙΙ, παρεμβάσεις ενδυνάμωσης γυναικών Ρομά, organised by AID» το θέμα της αυριανής εισήγησης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ωραιοκάστρου

Αύριο, Τρίτη 25 Απριλίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εισήγηση του Λαϊκού Πανεπιστημίου που συνδιοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Το θέμα της εισήγησης είναι: «XROMA ΙΙ, παρεμβάσεις ενδυνάμωσης γυναικών Ρομά, organised by AID» με εισηγήτριες την εκπαιδευτικό Θεοφανώ Παπακωνσταντίνου Θεοφανώ και την εκπαιδευτικό Ουρανία Ράπτη της ομάδας του XROMA II.

Οι εισηγήτριες θα αναφερθούν στις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα, τα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και την ταυτότητα των νέων Ρομά, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις με τους παρευρισκομένους και ιδέες για νέες δράσεις στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα κόντρα στο φαινόμενο του αντιτσιγγανισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα του Λαϊκού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα για ένα τρίωρο (από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ) στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους δημότες στους οποίους, με την ολοκλήρωση των εξαμήνων θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης ενώ δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

Print Friendly, PDF & Email