ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

 

Παρασκευή 04.12.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατασκευή δύο ανισόπεδων μεταλλικών διαβάσεων στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου ζητά από την Περιφέρεια η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής «Βερόπουλου» για την κατασκευή δύο ανισόπεδων μεταλλικών διαβάσεων στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου. Μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τους κατοίκους της περιοχής απέστειλε έγγραφο προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών με το οποίο ζητά να κατασκευαστούν δύο ανισόπεδες μεταλλικές διαβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων στον οικισμό «Γαλήνη».

 

Όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο ο κ. Γαβότσης «η επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου διασχίζει τον οικισμό «Γαλήνη» χωρίζοντάς τον στη μέση. Στη συγκεκριμένη οδό αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες από τα διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να είναι πολύ επικίνδυνη η διάβαση του δρόμου από τη μια πλευρά του οικισμού στην άλλη». Και συνεχίζει: «Ειδικότερα όμως δύο σημεία της οδού χρήζουν άμεσης παρέμβασης, που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν και ατυχήματα.

1. Το σημείο μπροστά από το δημοτικό σχολείο και την εκκλησία της «Γαλήνης» όπου περνούν καθημερινά μικροί μαθητές για το σχολείο.

2. Το σημείο μπροστά από το «Σ/Μ Βερόπουλος» όπου βρίσκεται ο οικισμός των παλλινοστούντων και περνούν καθημερινά μαθητές και κάτοικοι για τη στάση και το Σ/Μ».

 

«Στόχος μας είναι η διασφάλιση τρόπων ασφαλούς μετακίνησης των πεζών ανάμεσα στις δύο πλευρές του κεντρικού οδικού άξονα Ωραιοκάστρου- Θεσσαλονίκης, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει η ανάγκη διάβασης μικρών μαθητών. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα μέχρι να πετύχουμε την κατασκευή των δύο υπερυψωμένων πεζογεφυρών» τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

Print Friendly, PDF & Email