ego white tower 2022 tsakiris pantazis

Πρόταση Π. Τσακίρη για ονοματοδοσία της αναπλασμένης πλατείας Μεσαίου σε «Πλατεία Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη»

 Έκρηξη χαράς και θεάματος στο Ωραιόκαστρο, στο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «EGO Gym White Tower 2022»

Η μαγεία της Γυμναστικής για Όλους, του αθλήματος που κερδίζει μικρούς και μεγάλους, πλημμύρισε το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, το Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ «EGO Gym White Tower 2022». Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο μήνυμά του τόνισε ότι προτείνει να δοθεί στην αναπλασμένη πλατεία της Κοινότητας Μεσαίου το όνομα του Βασίλη Τσολακίδη, προς τιμή του Ολυμπιονίκη του δίζυγου και πολυνίκη που κατάγεται από την περιοχή.

ego white tower 2022 05

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, κάνοντας ειδική αναφορά στον Ολυμπιονίκη και ομοσπονδιακό προπονητή της ενόργανης γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση τόνισε: «Σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και την ενασχόληση με τον αθλητισμό, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θα μας βρίσκει συμπαραστάτες στο έργο της. Ο τόπος μας έχει άλλωστε την τιμή να αποτελεί τη γενέτειρα του Ολυμπιονίκη της Γυμναστικής, Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος κατάγεται από το Μεσαίο. Είναι η καταλληλότερη στιγμή να σας ανακοινώσω ότι πρόκειται να τον τιμήσουμε, δίνοντας το όνομά του στην καινούργια αναπλασμένη πλατεία του Μεσαίου. Εύχομαι να τον μιμηθούν πολλά παιδιά του τόπου μας, αλλά και από όλη την Ελλάδα και να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται».

ego white tower 2022 02

«Επιτέλους είμαστε ξανά όλοι μαζί, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας που δεν μας επέτρεψαν να διοργανώσουμε Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους. Από εδώ, από το Ωραιόκαστρο και τη Θεσσαλονίκη, ανοίγει η αυλαία για όλη την Ελλάδα. Αξίζει σε όλες τις ομάδες που βρίσκονται εδώ ένα δυνατό χειροκρότημα. Εκ μέρους της Ε.Γ.Ο. και του Προέδρου κ. Σταθόπουλου, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ωραιοκάστρου για τη φιλοξενία και το προσωπικό του Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Επίσης, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους εθελοντές μας, στους διασώστες της ΟΜ.Α.Κ. για την παρουσία τους, καθώς και στην εταιρεία Sportsland για την ζωντανή κάλυψη της εκδήλωσης. Ένα μεγάλο χειροκρότημα και για τους γονείς όλων των παιδιών, οι οποίοι βοηθούν και προσπαθούν ώστε να παραμένουν τα γυμναστήριά μας γεμάτα από αθλητές», τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Πανταζής, ο οποίος πρόσθεσε: «Έχει μεγάλη σημασία η προσπάθεια που κάνουμε να ξαναφέρουμε τα παιδιά στους χώρους άθλησης και στη Γυμναστική. Η Γυμναστική για Όλους είναι ένα σύγχρονο άθλημα που απευθύνεται στον καθένα, χωρίς ηλικιακούς φραγμούς. Αξίζει η συμμετοχή των παιδιών, των ενηλίκων, γιατί όχι ακόμα και των ανθρώπων τρίτης ηλικίας που ελπίζουμε να δούμε σε επόμενες διοργανώσεις, γιατί η Γυμναστική είναι ένα άθλημα για όλη μας τη ζωή».

ego white tower 2022 01

Παράλληλα, ο κ. Πανταζής τίμησε τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, απονέμοντάς του αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του Προέδρου Αθανάσιου Σταθόπουλου και του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., σε ένδειξη ευχαριστίας για την φιλοξενία στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο, καθώς και για την συνολική στήριξή του προς τα αθλήματα της Γυμναστικής.

ego white tower 2022 06

Συνολικά 28 ομάδες, με περίπου 500 συμμετέχοντες, εντυπωσίασαν με τα περίτεχνα προγράμματα και τα φανταχτερά κοστούμια τους, ανταμείβοντας με πλούσιο θέαμα τους φιλάθλους που γέμισαν τις εξέδρες, σε μια γιορτή άθλησης και ζωής.

ego white tower 2022 04

Το φετινό «White Tower» ήταν το δεύτερο στην ιστορία του θεσμού και σηματοδότησε την επιστροφή στην κανονικότητα ύστερα από το επιτυχημένο ξεκίνημα του 2019. Παρούσες ήταν ομάδες από την Αλεξανδρούπολη, από την Αττική, από διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και βέβαια και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου και ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “Be Active” της Γ.Γ.Α., στέλνοντας το μήνυμα ότι η Γυμναστική δεν γνωρίζει όρια: Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης μπορούν να νιώσουν πρωταγωνιστές, να γυμναστούν και να ψυχαγωγηθούν, μέσα από πρωτότυπα προγράμματα που συνδυάζουν στοιχεία ακροβατικά, χορευτικά και θεατρικά.

Το «EGO Gym White Tower 2022», όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, δεν είχε διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την αξία της συμμετοχής και επιβραβεύοντας τους πάντες με αναμνηστικά έπαθλα.

 

Ξεχωριστό κύρος έδωσαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους στο Φεστιβάλ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Άγγελος Πανούσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου, ο σύμβουλος του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Στέφανος Τσολακίδης και ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησαν εκτός του κ. Πανταζή ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αβραάμ Σαπρανίδης και το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Ψαθάς, ενώ παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Νεκτάριος Κελεσίδης, η Ταμίας του ίδιου φορέα Ελισάβετ Σκεύη και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μαρία Παπαδοπούλου.

Το ραντεβού ανανεώνεται πλέον για το πενθήμερο 15-19 Ιουνίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο Μετς, όπου θα φιλοξενηθούν οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις Γυμναστικής για Όλους της φετινής, το  “Hellas Gym Festival” και το “Hellas Gym for Life Challenge”, με την συμμετοχή 6.000 ανθρώπων κάθε ηλικίας!

Print Friendly, PDF & Email