vivliothiki oraiokastro 10042025 3

Νέες δράσεις για τα παιδιά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2026

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και της τόνωσης του ενδιαφέροντος των παιδιών για το βιβλίο και τον πολιτισμό διοργανώνει δράσεις αφιερωμένες στον Αίσωπο, με θέμα: «Αίσωπος : ιστορίες με ουρά».

Οι δράσεις  θα  πραγματοποιηθούν από τις 3 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Η 1η Δράση απευθύνεται σε παιδιά Α’, Β’ και Γ’ δημοτικού

Περιγραφή  1η δράσης:

Τα παιδιά αναλαμβάνουν μια αποστολή: να βοηθήσουν τον Αίσωπο να βάλει ξανά σε τάξη τους μύθους του, να ανακαλύψουν τα χαμένα διδάγματα και να εντοπίσουν το τελευταίο κρυμμένο βιβλίο στη βιβλιοθήκη.

  • Καλωσόρισμα στη βιβλιοθήκη
  • Αναφορά και λίγα λόγια για τον Αίσωπο
  • Ανάγνωση μύθων του Αισώπου
  • 4 Αποστολές με σκοπό την κατανόηση των μύθων (ηθικά διδάγματα κ.τ.λ.)
  • Φτιάχνω τον δικό μου μύθο. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον δικό τους μύθο με τα ζώα του Αισώπου.

Η 2η Δράση απευθύνεται σε Νηπιαγωγεία και Παιδικούς σταθμούς

Περιγραφή 2η δράσης:

  • Καλωσόρισμα στη βιβλιοθήκη
  • Λίγα λόγια για τον διδακτικό χαρακτήρα των μύθων του Αισώπου.
  • Ανάγνωση του μύθου «Ο λαγός και η χελώνα»
  • Ατομικές χειροτεχνίες από τα παιδιά με βάση τον μύθο.

Η διάρκεια της δράσεων  είναι 1 ώρα.

Για τον συντονισμό των επισκέψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου, στο τηλέφωνο 2313304067 για διαθεσιμότητα ημερομηνιών.

Ώρες επικοινωνίας:  8.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Κατόπιν, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση «έντυπο για δράση» που θα βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://oraiokastro.gr/christika/dimotiki-vivliothiki/ και θα την αποστείλετε  στο email: library@oraiokastro.gr.

Print Friendly, PDF & Email