ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr
                                                                                                                         Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017
                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ανοικοδόμηση του πολιτιστικού κέντρου Νεοχωρούδας στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Αστέριου Γαβότση με τον βουλευτή Δημήτρη Μάρδα

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μάρδα συναντήθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης μετά από σχετική πρόσκληση του τελευταίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Νεοχωρούδα, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο, το οποίο καταστράφηκε εντελώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στην προσπάθεια κλοπής του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν τοποθετημένο στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Η διοίκηση του δήμου από την πρώτη στιγμή κατέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το πολιτιστικό κέντρο. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης συναντήθηκε με τον κ. Μάρδα και του ζήτησε τη βοήθειά του αναφορικά με την ανοικοδόμησή του.

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Νεοχωρούδα να αποκτήσει και πάλι το στολίδι της, το πολιτιστικό της κέντρο, το μοναδικό μάλιστα χώρο που διαθέτει το χωριό για πολιτιστικές εκδηλώσεις, το οποίο έχει πλούσια ιστορία και δράση», αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και συμπληρώνει: «Ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα πλήρη μελέτη αποκατάστασης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο και πλέον βρισκόμαστε στην αναζήτηση χρηματοδότησης για την υλοποίησή της»

Σύμφωνα με τον κ. Γαβότση στο πλαίσιο αυτό το έργο προτάθηκε από τον δήμο Ωραιοκάστρου ως πρώτη προτεραιότητα στο πρόγραμμα LEADER, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας με απευθείας επαφή με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και των βουλευτών της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας ανταποκρινόμενος άμεσα και με ευαισθησία στην προσπάθεια αυτή συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και αφού εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην προσπάθεια της διοίκησης του δήμου, απέδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον αυτό πραγματοποιώντας μια σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους παράγοντες προς εξεύρεση αποτελεσματικής και γρήγορης λύσης. Το αποτέλεσμα αυτό των συναντήσεων ο κ. Μάρδας το παρουσίασε παρουσία του δημάρχου Αστέριου Γαβότση, του αντιδημάρχου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Καλλιθέας Χρήστου Παναγιωτίδη και του δημοτικού συμβούλου Θωμά Δίγκαλη στο τοπικό συμβούλιο και στο διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρούδας.

 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

MardasGavotsis

Print Friendly, PDF & Email