ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

23 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεργασία των δημοτικών αρχών
Ωραιοκάστρου και Βόλβης

Τις σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας διαπίστωσαν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας και, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Βόλβης. Οι δυο δήμαρχοι πλαισιώθηκαν από τους προέδρους των δυο δημοτικών συμβουλίων, τους αντιδημάρχους Οικονομικών και προέδρους δημοτικών οργανισμών, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και εξέτασαν επιμέρους τομείς συνεργασίας.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της αξιοποίησης ευρωπαϊκών και διασυνοριακών προγραμμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος. Ειδικότερα θα διερευνηθεί η δυνατότητα παροχής έκπτωσης στα μέλη των ΚΑΠΗ του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, η κοινή διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, η συνεργασία στην κοινή διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων λόγω και των διαδημοτικών συνεργασιών που προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ κ.ά.

Παράλληλα, οι κ.κ. Γαβότσης και Λιάμας με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Ωραιόκαστρο και τις παρόμοιες των τελευταίων μηνών στους δυο δήμους, αποφάσισαν να ζητήσουν από κοινού και εκ νέου την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Βόλβης για τη φιλοξενία αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον φίλο του, όπως τον αποκάλεσε, Διαμαντή Λιάμα υποστηρίζοντας παράλληλα ότι με τη συνάντηση αυτή εγκαινιάζεται μια συνεργασία, η οποία θα αποβεί εποικοδομητική και χρήσιμη για τους δημότες των δύο διευρυμένων δήμων.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

synegrasia dhm arhwn

Print Friendly, PDF & Email