ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

30 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στον Απ. Τζιτζικώστα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου για την αποκατάσταση της Συμμαχικής Οδού

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα στο αίτημα του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση προκειμένου να τον επισκεφθεί συνοδευόμενος από τους δημάρχους Δέλτα, Μ. Φωτόπουλο και Παύλου Μελά, Δ. Δεμουρτζίδη και να τον ενημερώσουν για την αποκατάσταση της Συμμαχικής Οδού.

Σήμερα, το πρωί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο δήμαρχος Παύλου Μελά έγιναν δεκτοί από τον κ. Τζιτζικώστα με τον οποίο και συζήτησαν την πρόταση τους για την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση της Συμμαχικής Οδού, που είναι δρόμος υπερτοπικής σημασίας, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παραγωγικών δραστηριοτήτων και δέχεται καθημερινά μεγάλο φόρτο βαρέων οχημάτων. Στη συνάντηση συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Στάθης Αβραμίδης.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία τα απαιτούμενα κονδύλια για να προχωρήσουμε άμεσα σε αποκατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου». Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες ομάδα αποτελούμενη από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων θα μεταβεί στα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, προκειμένου να διεκδικήσει την αναγκαία χρηματοδότηση των εργασιών.

Από την πλευρά του ο κ. Γαβότσης υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν δρόμο 7 χλμ., που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους τρεις δήμους. «Όπως προκύπτει από τη μελέτη αποκατάστασής του χρειαζόμαστε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και οι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ζητήσαμε τη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ,Απόστολου Τζιτζικώστα και τον ευχαριστούμε και δημοσίως που είναι στο πλευρό μας», τόνισε.

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε όλοι μαζί από κοινού να περιορίσουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, παρά την οικονομική δυστοκία. Επιβάλλεται να γίνει αποκατάσταση και αυτό θα διεκδικήσουμε όλοι ενωμένοι». Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων δήλωσε ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμοι, ώστε να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για τις μεταφορές στη Θεσσαλονίκη. Ο δρόμος έχει πολλά προβλήματα και πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο κοινό αίτημά μας».

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

Print Friendly, PDF & Email