ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ                                                                                    Ωραιόκαστρο 18/05/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όταν… μια παράταξη «καπηλεύεται» τους μαθητές

«Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες;». Αυτή η φράση φαίνεται πως κολλάει γάντι στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος για μια ακόμη φορά με τις ενέργειές του απέδειξε την άγνοιά του σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μπορεί να έχει καθίσει αρκετά χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο, με την παρουσία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Ωραιοκάστρου αποδεικνύει συχνά πυκνά τις ελάχιστες γνώσεις του.
Τελευταίο παράδειγμα αγνωμοσύνης το δελτίο τύπου που εξέδωσε μόλις προχθές η δημοτική παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής και σύμφωνα με το οποίο η αδιαφορία της διοίκησης του δήμου ώθησε τους μαθητές του λυκείου Δρυμού να αναλάβουν δράση και να διαμορφώσουν την ξεβαμμένη διάβαση μπροστά από το σχολείο τους, μάλιστα σε έναν περιφερειακό δρόμο που δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου αλλά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η δημοτική παράταξη απέδιδε συγχαρητήρια στους μαθητές για την πρωτοβουλία τους αυτή, χωρίς κανείς από τα μέλη της να μπει στον κόπο και να ρωτήσει το πώς και το γιατί.
Θα πρέπει να ενημερώσουμε λοιπόν τόσο τον επικεφαλής, όσο και τα μέλη της εν λόγω δημοτικής παράταξης ότι η δράση αυτή των μαθητών πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου και σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό σύλλογο Κορώνειας- Βόλβης, στο πλαίσιο της λογικής της βιωματικής μάθησης. Μάλιστα, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε και έλαβε τη σχετική άδεια από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώνοντας παράλληλα και τους γονείς των μαθητών ενώ υπήρξε και επιχορήγηση από τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή με το ποσό των 700 ευρώ. Θα πρέπει να ενημερώσουμε επίσης ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι μαθητές ζωγράφισαν και έβαψαν τον προαύλιο χώρο του σχολείου ενώ προηγήθηκε δενδροφύτευση , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τι σημαίνει εθελοντισμός.
Αφήστε λοιπόν τις μικροπολιτικές σας συμπεριφορές και την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί με τα δελτία τύπου.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας
Σχολικής Επιτροπής

Παντελής Πορφυριάδης

Print Friendly, PDF & Email