ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

12 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοήμερο αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας
από τον δήμο Ωραιοκάστρου

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το ολοήμερο αφιέρωμα, με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, πρωί και απόγευμα, που πραγματοποίησε ο δήμος Ωραιοκάστρου την Κυριακή 10 Μαΐου με αφορμή τη γιορτή της μητέρας.

Η πρωινή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, πλαισιώθηκε με τραγούδια που μιλούν για τη μάνα και εκτελέσθηκαν από άψογες παιδικές φωνές του ΩΔΕΙΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ του Χ. Κωνσταντινίδη. Ακολούθησε διαδραστική αφήγηση του βιβλίου «Που ν’ απλώσω τόση Αγάπη» από τη συγγραφέα Κ. Τζαβάρα με τη συμμετοχή των μικρών φιλοξενούμενων των παιδικών σταθμών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., τα οποία και απεύθυναν το καθένα ένα μήνυμα προς τη μητέρα τους.

Η Μπουγάδα της αγάπης απλώθηκε στον εξωτερικό χώρο του ανοιχτού θεάτρου του σχολείου με ταυτόχρονο παιχνίδι και ζωγραφική προσώπου, όπου υπήρχε και η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και της Δ.Η.Κ.Ε.Ω. καθώς επίσης και γλάστρες με βασιλικούς που πρόσφεραν μικροί και μεγάλοι στις μαμάδες τους.
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός της «ένωσης» των παιδικών σταθμών του δήμου των δύο Νομικών Προσώπων που σε συνεργασία με καλλιτέχνες και αιρετούς κατάφεραν να δώσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Συγχαρητήρια αξίζουν οι παιδαγωγοί και οι υπάλληλοι του δήμου που εργάσθηκαν πολύ σκληρά κόντρα στις καιρικές συνθήκες για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Π. Μελάς» η δημοτική παιδική θεατρική ομάδα κάνοντας την πρεμιέρα της, παρουσίασε την αξιόλογη θεατρική παράσταση «Ο κήπος με τις γάτες» σκηνοθεσίας Ν. Δελλή και διασκευής Α. Μαυροπούλου, πλαισιωμένη από χορογραφίες της σχολής χορού «ΣΟΡΑΝΑ». Τα παιδιά ξεδίπλωσαν το εξαιρετικό καλλιτεχνικό τους ταλέντο μπροστά σε πλήθος κόσμου και κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις και τα πιο ζεστά χειροκροτήματα. Στο τέλος της θεατρικής παράστασης απονεμήθηκαν διπλώματα σε όλους τους μικρούς θεατρίνους και στους χορευτές της σχολής «ΣΟΡΑΝΑ» από τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής –Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νέας γενιάς, Π. Αταμιάν.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής –Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νέας γενιάς, του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και της Δ.Η.Κ.Ε.Ω.. Ευχαριστούμε τους χορηγούς “ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” και το Παγοδρόμιο ” ICEBERG”.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

giorth mhteras 1 giorth mhteras 2

Print Friendly, PDF & Email