ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

 

29.02.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλη η ανταπόκριση των δημοτών μας
για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
για τους πρόσφυγες

 

Δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου». Από νωρίς το πρωί ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου γέμισε από σακούλες με τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου ενημερώνει μάλιστα τους φορείς του δήμου ότι σε περίπτωση που συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στο χώρο του στρατοπέδου, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους υπευθύνους. Η συγκέντρωση θα πρέπει να γίνεται από τον δήμο και να μεταφέρεται από δικό του μεταφορικό μέσο. Η αρχή έγινε σήμερα με τη μεταφορά από φορτηγάκι του δήμου ειδών πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το φιλανθρωπικό σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης».

Να σημειωθεί ότι το πρωί συνεργεία καθαριότητας του δήμου προέβησαν στον καθαρισμό του στρατοπέδου ενώ ο δήμος διέθεσε στο στρατόπεδο και ένα παλετοφόρο για τις ανάγκες, που προκύπτουν καθημερινά.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης όπως:

1) Συσκευασμένα τρόφιμα (κρουασάν, μπισκότα, γάλα εβαπορέ και μακράς διαρκείας, χυμούς, βρεφικές κρέμες και γάλατα)
2) Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, σαπούνια)
3) Είδη ένδυσης και υπόδησης (παπούτσια όλων των ειδών, μπουφάν, αδιάβροχα)
4) Παιχνίδια

Η συγκέντρωση όλων των ειδών γίνεται καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου από σήμερα, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

Print Friendly, PDF & Email