ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ξάνθη δίνει τα… φώτα της στο δήμο Ωραιοκάστρου

Στην Ξάνθη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο αντιπροσωπεία του δήμου Ωραιοκάστρου με επικεφαλής τον δήμαρχο, Αστέριο Γαβότση, η οποία συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας αναφορικά με τη διοργάνωση Καρναβαλιού στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Η αντιπροσωπεία του δήμου έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο Ξάνθης και τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης, Πασχάλη Λύρατζη οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Γαβότση και τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Πολιτισμού, Ηρακλή Τσακαλίδη και Πέτρο Αταμιάν αντίστοιχα για το θεσμό με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην πόλη της Ξάνθης, αυτόν του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, που μετρά σχεδόν 50 χρόνια ζωής.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ζήτησε από τον κ. Δημαρχόπουλο την εμπειρία του προκειμένου να καταφέρει ο δήμος να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον καρναβαλικό προορισμό για τον νομό Θεσσαλονίκης, ο οποίος στερείται ενός τέτοιου θεσμού. «Η Ξάνθη είναι πρωτοπόρος στο θεσμό του Καρναβαλιού για τη Βόρεια Ελλάδα, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από τις όμορες χώρες. Στο δήμο Ωραιοκάστρου τα προηγούμενα χρόνια διοργανώθηκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες, ωστόσο, θα θέλαμε να ενισχυθούν με τη βοήθεια σας. Ως δημοτική αρχή στοχεύουμε στην καθιέρωση μιας καρναβαλικής παρέλασης αλλά και παράλληλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των Αποκρεών, που θα προελκύσουν επισκέπτες από όλο τον νομό Θεσσαλονίκης και θα βοηθήσουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς», τόνισε ο κ. Γαβότσης.
Ο δήμαρχος Ξάνθης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την νέα αυτή προσπάθεια του δήμου Ωραιοκάστρου. «Είμαι πρόθυμος τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου να σας βοηθήσουμε για την επίτευξη του στόχου σας με την τεχνογνωσία μας αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές», είπε ο κ. Δημαρχόπουλος. «Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε. Το Καρναβάλι της Ξάνθης ξεκίνησε από το μεράκι μερικών ανθρώπων της πόλης πριν πολλά χρόνια και έχει αναδειχθεί ως το καλύτερο καρναβάλι όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και όλης της χώρας. Με πολλή δουλειά τα καταφέραμε και χαιρόμαστε όταν ζητούν τη βοήθειά μας πάνω στον τομέα αυτό», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Λύρατζης.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου και της δημοτικής αρχής Ξάνθης ώστε να συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής.

xanthi1  xanthi2

 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

Print Friendly, PDF & Email