ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

14 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγωγή του δήμου Ωραιοκάστρου κατά της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Πιστή στις δεσμεύσεις της η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος. Μετά την άρνηση της ΕΥΑΘ να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, στις 9 Ιουλίου 2015 κατατέθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αγωγή του δήμου Ωραιοκάστρου κατά της ΕΥΑΘ με την οποία ζητά να επιστραφεί το ποσό των 75,69 ευρώ σε κάθε καταναλωτή ύδρευσης, που έχει καταβάλει και τις τρεις δόσεις των 50,75 ευρώ.

Στους καταναλωτές που έχουν καταβάλει τις δύο δόσεις των 50,75 ευρώ θα πρέπει να επιστραφεί το ποσό των 24,94 και σε όσους καταναλωτές έχουν καταβάλει τη μια δόση θα πρέπει η ΕΥΑΘ να τους ζητήσει να καταβάλουν μόνο το ποσό των 25,81 ευρώ. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 11 Φεβρουαρίου 2016.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε υπογραφεί σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, όπου η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. είχε αναλάβει την υποχρέωση να αποδώσει σε κάθε καταναλωτή το ποσό των 75,69 ευρώ που εισέπραξε ως τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.
«Ευελπιστούμε ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τα αναμενόμενα και ότι οι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί. Όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δήμος θα συμπαραστέκεται πάντα στα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας», δήλωσε με έμφαση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.
*Σας επισυνάπτεται το έγγραφο της αγωγής

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

Print Friendly, PDF & Email