ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

26 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μάγεψε το κοινό «Ο Ράφτης Κυριών» της θεατρικής ομάδας ενηλίκων του δήμου Ωραιοκάστρου

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης της θεατρικής ομάδας ενηλίκων του δήμου Ωραιοκάστρου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο. «Ο Ράφτης Κυριών», σε σκηνοθεσία της Νέλλυς Δελή, μάγεψε το κοινό και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία, όπου ο συγγραφέας συνθέτει μ’ έναν έξυπνο και επιτήδειο τρόπο συζυγικές φάρσες, όπου το κωμικό είναι ανελέητο και σπαραξικάρδιο! Κάνοντας βαθιά σπουδή στους χαρακτήρες των ηρώων, καυτηριάζει τη μετριότητα της αστικής τάξης, μ’ έναν τρόπο έξυπνο, ευέλικτο και κωμικό! Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται στο Παρίσι, στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, η υπόθεσή του όμως είναι και σήμερα, απολύτως αναγνωρίσιμη!

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης έκανε λόγο για μια πολιτιστική άνοιξη που ήρθε στο δήμο μετά τον πολιτιστικό χειμώνα των προηγούμενων ετών. «Οι συντελεστές και τα μέλη της θεατρικής ομάδας ενηλίκων του δήμου μας με την πλούσια δράση που αναπτύσσουν αναδεικνύουν την πολιτιστική μας ταυτότητα! Η παιδική-εφηβική και θεατρική ομάδα ενηλίκων, είναι αποτέλεσμα της πολιτισμικής μας δυναμικής και της υψηλής ενόρασης ώστε να συμβάλλουμε στην πολιτιστική ανέλιξη του τόπου μας», είπε ο κ. Γαβότσης.
O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεάς Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν από την πλευρά του τόνισε πως «όλοι οι ηθοποιοί ερμήνευσαν με μεγάλη επιτυχία και επαγγελματισμό το ρόλο τους και μας κράτησαν καθηλωμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις προσπάθειες που έκαναν όλους αυτούς τους μήνες και συνέβαλαν και αυτοί να κρατήσουμε τον πολιτισμό του δήμου μας σε υψηλό επίπεδο».
Η παράσταση επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα με την ίδια μεγάλη προσέλευση κάτι που αποδεικνύει την αναγνώριση του έργου τόσο της σκηνοθέτριας, όσο και του συνόλου της θεατρικής ομάδας.
Να σημειωθεί ότι η θεατρική ομάδα ενηλίκων του δήμου Ωραιοκάστρου θα συνεχίσει τις θερινές παραστάσεις της τόσο στις τοπικές κοινότητες του διευρυμένου δήμου μας, όσο και σε άλλους δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

rafths kyriwn 2015

Print Friendly, PDF & Email