kapi neoxwroudas 2

Δ. Ωραιοκάστρου: Βασιλόπιτα έκοψαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου και Νεοχωρούδας

Τη βασιλόπιτα έκοψαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου και Νεοχωρούδας, την περασμένη Τετάρτη και χθες, Κυριακή, αντίστοιχα.

Στο Παλαιόκαστρο η κοπή της βασιλόπιτας έγινε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο κτίριο «Παύλος Μελάς».

kapi palaiokastro kopi pitas 3

«Εύχομαι να αφήσουμε πίσω όλα τα άσχημα και δύσκολα που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και το 2023 να είναι ένα έτος που θα φέρει σε όλους υγεία, ευτυχία και ευημερία. Εμείς ως διοίκηση συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και κάλεσε δίπλα του τον Ανέστη Πολυχρονίδη, επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και τον Πέτρο Αταμιάν, πρώην αντιδήμαρχο, οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση, προκειμένου να κόψουν μαζί τη βασιλόπιτα.

kapi palaiokastro kopi pitas 2

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης, ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ και ανέφερε πως γίνονται ενέργειες με στόχο να αναβαθμιστούν τα ΚΑΠΗ και τα άτομα της τρίτης ηλικίας να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πολιτευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παππάς.

ΚΑΠΗ Νεοχωρούδας

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Νεοχωρούδας έκοψαν τη βασιλόπιτα χθες το μεσημέρι σε κέντρο διασκέδασης. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου, π. Στυλιανός Κατσιφός.

kapi neoxwroudas

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ και αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιεί η διοίκηση του Δήμου στη Νεοχωρούδα, με στόχο να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η περιοχή.

«Προσπαθούμε να ικανοποιούμε στο ακέραιο τα αιτήματα σας. Κορωνίδα όλων αυτών ήταν η αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου, για το οποίο απευθυνθήκαμε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου και σήμερα το απολαμβάνουμε. Δεν μείναμε, όμως, σε αυτό. Μπορέσαμε και ”τακτοποιήσαμε” το θέμα του νερού του οικισμού, καθώς αν θυμάστε οι διακοπές υδροδότησης πριν το 2019 ήταν πολύωρες. Με μια επένδυση που κάναμε καταφέραμε και διευθετήσαμε κι αυτό το θέμα, ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου, στο οποίο σας ανακοινώνω ότι θα συνδεθείτε χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ για τέλη σύνδεσης», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

kapi neoxwroudas 3

«Επιπλέον, ξεκινάμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια για τον κεντρικό δρόμο της Νεοχωρούδας», συνέχισε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε ότι «ένα πολύ σημαντικό έργο που ζητάνε οι επαγγελματίες της περιοχής είναι τα εξωτερικά δίκτυα. Συντάξαμε τις μελέτες και αναμένουμε να εγκριθεί η χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε. Στη Νεοχωρούδα επίσης, μετά την Καστροπολιτεία, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε έναν όμορφο χώρο αθλοπαιδιών. Επιπρόσθετα, το επόμενο διάστημα θα παραδώσουμε τη γέφυρα που συνδέει τη Νεοχωρούδα με τον Πεντάλοφο και βάλαμε ως στόχο να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τη Νεοχωρούδα με το μητροπολιτικό κέντρο, το Ωραιόκαστρο. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΟΣΕΘ και προσπαθούμε να ενώσουμε τις περιοχές με δημοτική συγκοινωνία. Οι προσπάθειες που κάνουμε είναι μεγάλες, είναι ειλικρινείς και να είστε βέβαιοι πως τον τόπο που παραλάβαμε από εσάς θα τον παραδώσουμε ακόμη καλύτερο, να βρίσκεται ψηλά, όπως του αξίζει».

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης, ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ και τόνισε πως θα ενισχυθούν οι δράσεις που θα γίνονται στα ΚΑΠΗ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης, Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Χριστίνα Ζάπρα, Πολεοδομίας, Ευάγγελος Κανταρτζής και ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΩ, Δημήτρης Μαπίτσιος.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και στελέχη της διοίκησης του Δήμου συμμετείχαν στην εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων για την κοπή της βασιλόπιτας και απένειμαν βραβεία σε αριστούχους μαθητές που πέτυχαν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

kopi pitas epof 1

kopi pitas epof 3

kopi pitas epof 4

kopi pitas epof 5

kopi pitas epof 2

Ο κ. Τσακίρης απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό στα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη», που συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας και διεξήγαγαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ανέφερε πως η διοίκηση ικανοποιεί το αίτημα των μελών του συλλόγου που δραστηριοποιείται έντονα στο Δήμο Ωραιοκάστρου και σύντομα θα αποκτήσει χώρο στέγασης.

syllogos aristi 1

syllogos aristi 2

 

Print Friendly, PDF & Email