dimarxeio oraiokastro

Δ. Ωραιοκάστρου: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2023 – Π. Τσακίρης: «Στοχεύσαμε ψηλά για λογαριασμό των συνδημοτών μας και φέραμε εκατομμύρια ευρώ για έργα»

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2023 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά την διάρκεια της 34ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Παράλληλα, εγκρίθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2023.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2023 ανέρχεται στα 57 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 13 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στο νέο προϋπολογισμό δίνεται έμφαση στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ, ποσό σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με το 2022. Επίσης, δίνεται βαρύτητα στον τομέα της καθαριότητας, του αθλητισμού, της κοινωνικής πολιτικής και του πολιτισμού.

«Ο προϋπολογισμός του νέου έτους είναι ισοσκελισμένος και ορθολογικά διαμορφωμένος.  Καλύπτει όλες τις πάγιες ανάγκες μας και ταυτόχρονα συνεχίζει την υλοποίηση όλων των πρωτοβουλιών που πήραμε τα προηγούμενα έτη. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν όλους τους τομείς και καλύπτουν όλες τις Δημοτικές Ενότητες», τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης.

Και πρόσθεσε: «Ο νέος προϋπολογισμός εμφανίζεται αυξημένος, καθώς ολοένα και περισσότερο κορυφώνονται οι παρεμβάσεις που ως διοίκηση σχεδιάσαμε με σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Αισιοδοξώ ότι το νέο έτος θα μας βρει σε ακόμη καλύτερη θέση με την προσδοκία ότι θα βγούμε επιτέλους από τις διάφορες κρίσεις και θα μπορούμε να λειτουργούμε σε κλίμα ομαλότητας».

Π. Τσακίρης: «Στοχεύσαμε ψηλά για λογαριασμό των συνδημοτών μας και φέραμε εκατομμύρια ευρώ για έργα»

«Ο προϋπολογισμός του 2023 αποτελεί την κορύφωση του έργου μας, την κορύφωση παρεμβάσεων που σχεδιάσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Οι συνδημότες μας, οι οποίοι ήδη γεύονται τους καρπούς της ομαδικής μας δουλειάς, θα δουν ακόμη εντονότερα στην καθημερινότητά τους τα πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο. Θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι παραμείναμε πιστοί στο καθήκον μας απέναντί τους: να κάνουμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου έναν Δήμο σύγχρονο, όμορφο και εξωστρεφή, έναν τόπο που αξίζει όντως να ζεις!», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσακίρης ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2023 ανέρχεται στα 57 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του 2022. «Η αύξηση αυτή», εξήγησε ο δήμαρχος, «οφείλεται κυρίως στο ενισχυμένο μας Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με πρωτοβουλίες χρηματοδοτούμενες από άλλους πόρους τους οποίους επιτυχώς διεκδικήσαμε και όχι από ίδιους πόρους. Παρότι από την αρχή της διοίκησής μας θέσαμε ως στόχο τη διεκδίκηση κάθε δυνατού χρηματοδοτικού πόρου, εθνικού ή ευρωπαϊκού, τώρα πλέον αυτό είναι ορατό ως θεμελιώδες χαρακτηριστικό της πορείας μας και αποτυπώνεται και στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του 2023. Θα μπορούσαμε “κάλλιστα” να ακολουθήσουμε την πεπατημένη: να πάμε με δικά μας χρήματα, όσα είναι αυτά, και να μείνουμε εκεί. Να μην αναζητήσουμε από αλλού. Να μείνουμε στα λίγα. Δεν το κάναμε. Στοχεύσαμε ψηλά για λογαριασμό των συνδημοτών μας και φέραμε εκατομμύρια ευρώ σε επιτυχημένες χρηματοδοτήσεις έργων και μελετών».

Ο κ. Τσακίρης καλώντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό σημείωσε: «Μας ενδιαφέρει να αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο εργαλείο για να αλλάξουμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Και αυτό ακριβώς πράττουμε επί τρία συναπτά έτη. Ο προϋπολογισμός του 2023 κορυφώνει τις προσπάθειές μας  και μας δείχνει ότι όχι μόνο χαμένες δεν πήγαν, αλλά ότι αυτές αποδίδουν καρπούς και μάλιστα κατά τρόπο αισθητό που να μπορούν να βλέπουν οι συμπολίτες μας».

Print Friendly, PDF & Email