ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

06 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποκλείεται η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο της πρώην Παιδόπολης Ωραιοκάστρου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο της πρώην Παιδόπολης Ωραιοκάστρου έλαβε από τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει αυτόν τον νέο χώρο φιλοξενίας προσφύγων ο κ. Γαβότσης απέστειλε σχετική επιστολή στα αρμόδια υπουργεία με την οποία ενημέρωνε ότι πρόκειται για έναν χώρο όπου στεγάζονται παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ιδρύματα κ.α.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος μας έχει ήδη επιβαρυνθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δήμο του νομού Θεσσαλονίκης με τη φιλοξενία περισσότερων από 5.000 προσφύγων μεταναστών και επεσήμανε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει επανειλημμένα ζητήσει την ισομερή κατανομή τους και σε άλλες περιοχές τόσο του νομού μας, όσο και της Βόρειας Ελλάδας αλλά όπως σημείωσε «ουδέποτε εισακουστήκαμε».
«Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα καθώς είναι, αν μη τι άλλο, αδιανόητο να εγκατασταθούν πρόσφυγες μετανάστες δίπλα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και ιδρύματα όπου καθημερινά βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά. Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνουμε με αγανάκτηση, την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στη φημολογούμενη απόφασή σας, διότι, η ενδεχόμενη λειτουργία του νέου αυτού κέντρου εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους και απαιτούμε αναλογική συμμετοχή στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, από όλους τους δήμους της χώρας μας», συνέχιζε η επιστολή.
Ο κ. Γαβότσης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τα αρμόδια υπουργεία έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο καθώς, όπως του ανέφεραν, έχουν επανειλημμένα τονίσει και οι ίδιοι ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένας χώρος όπου βρίσκονται παιδιά ή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

Print Friendly, PDF & Email