sxoleio florentias italia 1

Μαθητές από το Σχολείο Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Επίσκεψη στο Δήμο Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί περίπου 80 μαθήτριες και μαθητές από το Σχολείο Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (La Scuola d’ Arte di Firenze), συνοδευόμενοι από ομάδα εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν στην Ελλάδα.

sxoleio florentias italia 5

Τους Ιταλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προστασίας των ζώων συντροφιάς, Ευαγγελία Δρόσου, η αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα, μέλη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο διευθυντής, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου.

sxoleio florentias italia 3

Η κ. Δρόσου καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τη Φλωρεντία, μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και ανέφερε πως με αυτή την επίσκεψη γίνεται η αρχή για να ενισχυθούν στο μέλλον οι δεσμοί μεταξύ του Ωραιοκάστρου και της Φλωρεντίας.

sxoleio florentias italia 2

Οι Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και η διευθύντρια του Σχολείου είπε ότι με αφορμή την επίσκεψή τους στο Ωραιόκαστρο μπαίνουν τα θεμέλια για τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο περιοχών το επόμενο διάστημα ακόμη και μέσω αδελφοποιήσεων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου, Λάζαρος Θεοδοσιάδης, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση του σχολείου να αδελφοποιηθεί με το σχολείο της Φλωρεντίας, θέμα το οποίο θα συζητηθεί τους επόμενους μήνες.

sxoleio florentias italia 4

Τα μέλη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου αναφέρθηκαν στη δημιουργία του Συμβουλίου και παρουσίασαν στους Ιταλούς μαθητές τις δράσεις που υλοποιούν.

Print Friendly, PDF & Email