Δελτία Τύπου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

03 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις ΗΠΑ εκτίθενται έργα μαθητών του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου

Τα θερμά του συγχαρητήρια εκφράζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης στην καθηγήτρια εικαστικών του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου, Μαρία Λέτσιου
και τους μαθητές της Β' τάξης για τη συμμετοχή τους στο Interdependence Hexagon Project, ένα διεθνές καλλιτεχνικό σχέδιο για μαθητές ηλικίας 10 με 18 χρονών. Το 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στα πλαίσια του μαθήματος του πολιτιστικού πρότζεκτ συμμετείχε στο εν λόγω project και τα έργα των μαθητών θα εκτίθενται σε γκαλερί του Scranton στην Πενσιλβανία των Ηνωμένων Πολιτειών από αύριο, 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2015.

Από αυτά τα έργα που εκτίθενται βραβεύτηκαν τα εξής:
α. Το συλλογικό έργο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μαθητές/τριες: Βασιλική Χατζοπούλου, Ελευθερία Πολυχρονίδου, Παύλος Παπανικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος. Η πρόταση των μαθητών μέσω του έργου τους είναι: «όλα τα έθνη πρέπει να αγκαλιάσουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα». Η μεταφορική εικόνα που χρησιμοποιείται είναι δύο χέρια που συντίθενται από όλες τις σημαίες των εθνών. (Βραβείο για την πιο εύστοχη λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα).
β. Το συλλογικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση. Μαθήτριες: Ειρήνη Ζερβού, Μαριζέτα Καλομαμά, Ελένη Γαιτανίδου, Δήμητρα Γαραζιώτου. Το έργο των μαθητριών αντανακλά την ανάγκη για ανακύκλωση χαρτιών (Βραβείο ευφάνταστης καλλιτεχνικής σύνθεσης).
γ. Το συλλογικό έργο για την υγιεινή διατροφή. Μαθήτριες: Φλωρεντία Παπαδοπούλου, Θεοδώρα Χρονοπούλου, Φωτεινή Τσουγκουσίδου, Αγγελίνα Τσιλιμπή. Το πρόβλημα της κακής διατροφής και ιδιαίτερα αυτής που προκαλεί την ασθένεια της ανορεξίας και πλήττει συνήθως τα νέα κορίτσια ανατρέπεται μέσα από την παρότρυνση του έργου των μαθητριών για μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται να ανταποκρίνεται στα προβληματικά πρότυπα των ΜΜΕ. (βραβείο για την πιο ευφάνταστη καλλιτεχνική σύνθεση).

«Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό, Μαρία Λέτσιου, που με τη δουλειά της και το όραμά της ταξίδεψε έργα μαθητών του δήμου μας μέχρι τη μακρινή Αμερική. Είναι τιμή για όλους μας και παράδειγμα προς μίμηση προς κάθε κατεύθυνση. Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές», τόνισε ο κ. Γαβότσης.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

prevent anorexia nevrosa

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner