Δελτία Τύπου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

23 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ο δήμος Ωραιοκάστρου

Ο συντονισμός, οι προτάσεις μέτρων πρόληψης και η ετοιμότητα του Συντονιστικού Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είναι το θέμα της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 28/07/15 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Στη συνάντηση αυτή καλούνται όλοι οι φορείς που εμπλέκονται, οι εθελοντικές ομάδες και όλοι οι κάτοικοι που επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στην προστασία του δασοκτήματος Ωραιοκάστρου. Επίσης, θα παρευρίσκονται και οι 3 δασοφύλακες που θα εκπαιδευτούν στο 2ο Π.Σ. Μοναστηρίου 114.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης του Σ.Τ.Ο. στις 23-4-2015 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η κατάσταση των μηχανημάτων του δήμου (υδροφόρα, πλυντήριο κάδων, 4x4 μικρή υδροφόρα και χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγά), η προσβασιμότητα και συντήρηση των 2 πυροφυλακίων (Ωραιόκαστρο και Λητή), η λειτουργία των 2 πυροφυλακίων με τις ομάδες εθελοντών Ωρ/στρου, η λειτουργία κρουνών και δεξαμενής δασαρχείου στην περιοχή των Κυνηγών, η δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας με γκρέϊντερ γύρω απ' τους οικισμούς κ.α.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης , με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών ΜΕΘ κατά την αντιπυρική περίοδο 2015», στις 27-04-2015, όπου ο δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε με εκπροσώπους και προτάσεις του.

«Βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό πυρκαγιάς σε όλες τις περιοχές του διευρυμένου δήμου μας. Όλα τα μέσα που διαθέτει ο δήμος μας είναι πάντα σε ετοιμότητα μαζί και με το προσωπικό και τους εθελοντές, να προστρέξουν σε βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε κάθε συμβάν. Η συμβολή όλων των πολιτών είναι σημαντική και επιβεβλημένη», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Τηλέφωνα άμεσης ανάγκης:
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 199
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 6944292979
ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ 100
Α.Τ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2310690621

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner