Δελτία Τύπου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

19 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γίνεται η καταγραφή των ζημιών στο δήμο Ωραιοκάστρου μετά τη χθεσινή θεομηνία

Από νωρίς το πρωί κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ωραιοκάστρου καταγράφουν τις ζημιές που υπέστησαν κατοικίες στην περιοχή, κυρίως του Παλαιοκάστρου, μετά τη θεομηνία που έπληξε χθες το απόγευμα το δήμο. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα ο μεγάλος όγκος νερού να υπερχειλίσει τις κοίτες των ρεμάτων και να οδηγηθεί ανεξέλεγκτα σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

 Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του δήμου με χωματουργικά μηχανήματα σε συνεργασία με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και οχήματα αντλητικά και αποφρακτικά της ΕΥΑΘ και την ΟΜΑΚ στάθηκαν σε όποια προβλήματα των κατοίκων χρειάστηκε άμεσα να αντιμετωπιστούν. Υπήρξαν αρκετά προβλήματα και δημιουργήθηκαν σοβαρές ζημιές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Τα βασικά σημεία που καταγράφηκαν ζημιές είναι τα παρακάτω:
1) Το ρέμα που καταλήγει μέσω της οδού Βεροίας στην οδό Κονταξοπούλου
2) Το ρέμα παράλληλα με την οδό Φιλελλήνων με κατάληξη την οδό Κονταξοπούλου
3) Οι οικίες που πλημμύρισαν λύματα μέσω των αποχετευτικών αγωγών στην πλατεία Τζαβέλα στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο Παλαιόκαστρο
4) Στην οδό Θεσσαλονίκης στη στροφή της σχολής ICBS πλημμύρισε και πάλι ο δρόμος με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ΙΧ και να κινδυνεύσουν να πνιγούν οι επιβαίνοντες
5) Στην οδό Πίνδου 26Α
6) Στην οδό Γαζίας με Γερανιών στη Γαλήνη

Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου βρέθηκε κοντά στους δημότες δηλώνοντας την άμεση και αμέριστη συμπαράστασή της.
«Μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τη δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου, θέσαμε σε λειτουργία όλο το μηχανισμό αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανακουφίσουμε τους πληγέντες συμπολίτες μας. Παράλληλα, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν την ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

 
 
open mall 
KK 
interreg logo
astoPanoMou
   koynoypia ggpp
espa
baner d
eso-logo-final
logo -teliko-gram new1
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner