Δελτία Τύπου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

08 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πύλη διαμεσολάβησης στο δήμο Ωραιοκάστρου

Πρωτοπορώντας ο δήμος Ωραιοκάστρου εγκαινίασε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στο ισόγειο του δημαρχείου, την «Πύλη Διαμεσολάβησης», όπου παρέχονται στο κοινό δωρεάν πληροφορίες και ενημέρωση για τη διαμεσολάβηση.

Από τις 12 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι η δικηγόρος – διαμεσολαβήτρια και συντονίστρια του προγράμματος, Ευγνωσία Ραφτοπούλου, μαζί με την Εύη Παπαδοπούλου, ενημέρωσαν και έδωσαν πληροφορίες στους προσερχόμενους πολίτες για τη δυνατότητα να λύσουν νομικά ζητήματα με διαμεσολάβηση, με κέρδη: πολύτιμο χρόνο, οικονομία σε χρήματα, διατήρηση κάποιας σχέσης και χωρίς να εκτεθούν δημόσια.
Η κ. Ραφτοπούλου την πρώτη ημέρα συνομίλησε με έντεκα πολίτες και επιχειρηματίες για το θεσμό που τώρα ξεκινά να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες προηγμένες χώρες εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες. Εξήγησε τις βασικές αρχές της διαμεσολάβησης, τον τρόπο επιλογής των διαμεσολαβητών, τον ρόλο των δικηγόρων, το κόστος, την εκτελεστότητα της συμφωνίας και τη μεγάλη χρησιμότητά της σε υποθέσεις ιδίως εμπορικές, οικογενειακές, εργατικές, κληρονομικές, μισθωτικές και πολλές άλλες.
Οι πολίτες εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους, κάνοντας ερωτήσεις και ζητώντας διευκρινίσεις για το θεσμό σε σχέση με δικαστικές υποθέσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενημερώσεις γίνονται ατομικά σε κάθε προσερχόμενο και χωρίς επισημότητες. Οι πολίτες και επιχειρηματίες δείχνουν ικανοποιημένοι από την ενημέρωση και αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα και τα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης.
Η Πύλη Διαμεσολάβησης λειτουργεί στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου κάθε Πέμπτη από τις 12.00 έως τις 15.00.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

1135-covid-19
efpatheis-covid-19
oie FKStbjgdSzfD
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner