Δελτία Τύπου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

06 Μαΐου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστέριος Γαβότσης: «Περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ η ευαισθητοποίηση όλων μας για το περιβάλλον»

Στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς αναφορικά με το περιβάλλον αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης κατά τη διάρκεια της ημερίδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Ωραιόκαστρο: Άνθρωπος, Αειφορία, Περιβάλλον»,

που πραγματοποιήθηκε στο 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και συνδιοργάνωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου και η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης – Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής.
Ο κ. Γαβότσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δίψα του ανθρώπου για μεγιστοποίηση του κέρδους, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η ανεξέλεγκτη ρύπανση έχουν επιφέρει ακραίες κλιματικές αλλαγές και υπερθέρμανση του πλανήτη, ώστε να απειλείται πλέον, όχι μόνο η ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και της ίδιας της ζωής. «Για το λόγο αυτό είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ η ευαισθητοποίηση όλων μας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επείγουσα και επιβεβλημένη η άμεση αλλαγή της συμπεριφοράς, της νοοτροπίας και των καταναλωτικών προτύπων για να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση. «Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η ανάπτυξη είναι δυνατή και από διαφορετικούς «δρόμους». Ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση. Γιατί η φύση έχει αρχές και κανόνες και εκδικείται εκείνους που τους περιφρονούν. Πρόσφατο παράδειγμα οι πλημμύρες που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο διευρυμένο δήμο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας προς όλους ώστε, όπως είπε, «να συμβάλλουμε στη γενικότερη προσπάθεια για αρμονική συμβίωση με τη φύση, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική». «Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου δίνει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος και σας θέλει όλους συμμάχους της», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας η υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μιχελάκη υπέβαλε στη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου την πρόταση διοργάνωσης του τριήμερου Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την επόμενη χρονιά στο δήμο μας, πρόταση η οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά από τον κ. Γαβότση.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

1135-covid-19
efpatheis-covid-19
oie FKStbjgdSzfD
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner